Fanfareorkest Nooit Gedacht VZW
Home Agenda Foto's Leden Ledenwerking Media Links Contact

 

Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w.

Winterconcert 17-18 februari 2018.

 

Je wordt van harte uitgenodigd op het jaarlijks "Winterconcert" van het Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard op 17-18 februari 2018. Alles is in het werk gesteld om het publiek muzikaal te verwennen. Het zal een gezellige en verrassende zaterdagavond en zondagnamiddag worden. Dit alles gaat door in het PC van Geel Ten Aard.

Een voorproefje volgt van het programma uitgekozen door de muzikanten en onze dirigent Philip Gorts. Als je dit gelezen hebt, zal je de drang niet kunnen weerstaan om aanwezig te zijn.

Van bij de start gaan de volgende composities je in de juiste stemming brengen en letterlijk opwarmen. Met de “Weibermarsch” (aus Die Lustige Witwe) brengt ons Fanfareorkest je bij de alom geroemde operette van 1861 waarna het prachtige “Sahara” van Thierry Deleruyelle met typische fanfareklanken je meevoert naar de grote woestijn in Afrika. Met “Latino Mallets” krijg je een zuiders klinkende solo voor Xylofoon aangeboden.

In “1492 The Conquest of Paradise” zien we Gerard Depardieu opnieuw de ontdekking van Amerika beleven als Christoffel Columbus. Waarna de muziek uit de prachtige films “La La Land” (6 oscars)  en “Let It Go” van Frozen je zeer bekend zal klinken. Als laatste muziekfragment staat het succesvolle “Star Wars: The Force Awakens” op het menu.

In het concert zit naar traditie ook een dosis pop- en rockmuziek. Doe je ogen dicht en denk dat je in Rio De Janeiro op een zonnig terras zit met een fruitsapje en op de achtergrond “The Girl from Ipanema” hoort. Om de hoek komen Ray Charles en Queen kijken. Vervolgens hoor je Bill Withers met “Just The Two of Us”. Bovenop dit alles brengen “Franky Goes to Hollywood” en “Hijo De La Luna” van Mecano de kers op de taart. Genieten ten top! Hop rechtstaan nu en dansen voor het heftige “I Need Never Get Old” van Nathaniel Rateliff and the Night Sweats.

En niet vergeten…, natuurlijk op het einde kan je zoals de vorige jaren een onverwachte, knallende apotheose verwachten, een verrassing... .

Het Fanfareorkest Nooit Gedacht  bestaat 104 jaar in 2018. Deze muziekgroep is niet weg te denken in het culturele leven van Ten Aard als een van de oudste verenigingen van de parochie, over cultureel erfgoed gesproken...! Maar nu de toekomst: wat kan je van het fanfareorkest verwachten? Volg ons op de website "www.fanfareorkestnooitgedacht.be"!

We gaan weer een stap verder in het promoten en ondersteunen van het amateur muziekgebeuren. Hou het in de gaten de komende jaren! Er komen verscheidene initiatieven naar verschillende doelgroepen en leeftijdscategorieën.

De 4de Muziekkampdag op maandag 12 februari 2018 past in deze evolutie. Doelgroep voor deze activiteit zijn kinderen vanaf 6 tot en met 10 jaar. Ze worden een hele dag afhankelijk van het aantal deelnemers per leeftijd begeleid door professioneel opgeleide lesgevers. In verschillende sessies ontdekken ze de basis van de notenleer en het beoefenen van een hobby in muziek, ook buiten een muziekvereniging. Ze maken ook kennis met de vele interessante instrumenten uit de fanfare.

Er zal gespeeld en geknutseld worden met op het einde van de dag een vaste afsluiter: het gezamenlijk kunnen uitvoeren van een muziekstukje. Het groepsgevoel is hierbij een belangrijke motivator. Uiteindelijk worden ze warm gemaakt om een opleiding te volgen in de muziekacademie met natuurlijk hopelijk enkele toekomstige muzikanten voor onze vereniging tot resultaat.

Dit alles is mogelijk door de logistieke en financiële steun van Ten Aardse en nabije ondernemers en particulieren, de Provincie Antwerpen en de Stad Geel, waarvoor dank. Daarnaast is er de Vlaamse amateurmuziekorganisatie VLAMO, een vaste waarde in het fanfarelandschap, die met raad en daad onze muziekvereniging begeleidt.

J.G.

Datum:
- zaterdag 17 februari 2018 om 19.30h
met medewerking van “ Aard Nouveau” o.l.v. Jos Van Reempts
- zondag 18 februari 2018 om 14.30h

Plaats:
Parochiecentrum
Vaartstraat
Geel Ten Aard

Inkom:
€ 8,-
Kinderen onder 12 gratis

Presentatie:
Anny Wouters

Dirigent:
Philip Gorts

 

 

 

 

 

 

Disclaimer-Copyright@fanfarenooitgedacht