Fanfareorkest Nooit Gedacht VZW
Home Agenda Foto's Leden Ledenwerking Media Links Contact

Jaarprogramma 100 jaar Fanfare Nooit Gedacht:

Het Fanfareorkest Nooit Gedacht bestaat 100 jaar in 2015 en behoort tot het cultureel erfgoed van het dorpsleven in Ten Aard als één van de oudste verenigingen van de parochie. Deze fanfare is gekend om haar sterke jeugdwerking. Dit zal je merken als je ziet hoe die jonge groep een enthousiast optreden aanbiedt. Op Ten Aard heeft men begrepen wat een groep amateurmuzikanten in een fanfare voor het dorpsleven te betekenen heeft. De dirigent weet door zijn aanpak ieder op zijn hoogst mogelijke niveau te tillen. Dit geeft een avond/namiddag die vooral ook voor het publiek een sterke amusementswaarde heeft.

Zaterdag 14 en Zondag 15 februari 2015: Concert "ONE HUNDRED YEARS".

Het Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. Geel Ten Aard viert in 2015 haar 100 jarig bestaan. Een waarlijk feestjaar met gepaste activiteiten wordt samengesteld door muzikanten, ondersteunende leden en het bestuur.

Je wordt van harte uitgenodigd op het jubileumconcert 1915 - Nooit Gedacht - 2015 "One Hundred Years". Het belooft een gezellige en muzikaal verrassende avond of namiddag te worden.

Van bij de feestelijke start van dit fantastisch jubileumconcert tot op de allerlaatste minuut zal je meegenomen worden in een snelle rollercoaster van muziekgenres uitgekozen voor jong en oud. Het zal een adembenemende avond of namiddag worden. Gelukkig zit er een pauze in om gezellig te kunnen napraten bij een lekker drankje. De zaalequipe staat klaar om je te verwennen.

Een eeuwfeest, een reden om te feesten met "Happy" van Pharrell Williams. Met "New Ways" van Hermann Pallhuber word je per trein vanuit Innsbruck naar de hoge mistige weilanden van de Oostenrijkse bergen gebracht. De geluiden van bedrijvigheid, het rangeren van wagons en het fluitsignaal van een stoomlocomotief – klanken van vroeger – maken plaats voor eigentijdse geluiden van snelheid, energie en mobiliteit. Eenmaal aangekomen zal je de rust en zuivere berglucht van het Oostenrijkse Fiss voelen en ruiken met "From Crystals and Eagles" van Thomas Doss. Plots ben je met "Songs from the Catskills" verplaatst naar het mooie beschermd gebergte ten zuiden van New York met daarlangs de Hudson rivier. Je ontdekt een fascinerende mix van Amerikaanse, Ierse en Schotse folkmuziek.Geniet terwijl je volledig ontspannen achterover zit in de rode velours zetels van een gezellig oud café met de nostalgische saxofoonmelodie van de Glenn Miller band die "A String of Pearls" speelt, direct gevolgd door de mooie uitvoering van Nora Jones' " Don't know Why" uitmuntend gebracht door de bugelmuzikanten van onze fanfare. Met "Propulsion" van Buckley word je meegesleept door de opwindende en versnellende percussiegroep met een "hoog energie" ritme. "Blurred Lines" laat je proeven van onvervalste Amerikaanse R&B. Ook "Sir Duke" van Stevie Wonder zal je weten te bekoren.
Voor de jongeren onder het publiek zal "Disney/Pixar movie" in "Brave" van Philip Sparke langskomen met Merida, de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Een verhaal dat zich afspeelt in een fictief middeleeuws Schotland. Daarna volgt "Frozen" van Sean O'Loughlin, de dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden.
Wacht..., natuurlijk op het einde kan je zoals de vorige jaren een onverwachte, knallende apotheose krijgen met een opvoering die heel de zaal zal beroeren.
"Nooit Gedacht...?" Ja, er komt ergens in het programma ook een onvervalste verrassing met "What 's n' name", een speciaal voor het jubileumjaar geschreven compositie van onze dirigent Philip Gorts. Meer vertel ik hier niet over. Je zal zelf moeten komen kijken op ons Concert 1915 - Nooit Gedacht - 2015 "One Hundred Years". Dankzij de inzet van onze muzikanten onder de deskundige leiding van Philip Gorts zal je lekker kunnen genieten.

Zondag 22 maart 2015: tentoonstelling.

Wil je meer te weten komen over de geschiedenis van het Fanfareorkest Nooit Gedacht v.z.w. noteer dan de datum 22 maart 2015 in je agenda. Een stapel oude foto's en weetjes staat dan voor je klaar in het café van het parochiecentrum van Ten Aard. Je kan deze tentoonstelling bezoeken vanaf 12u. tot 18u.

Klik hier voor meer informatie over deze tentoonstelling.

Zaterdag 12 en Zondag 13 september: feestactiviteiten.

Disclaimer-Copyright@fanfarenooitgedacht